Wed. May 29th, 2024

2. juledag er en dansk helligdag og fejres den 26. december hvert år. Men er det en helligdag? Svaret er ja, det er en helligdag i Danmark og mange andre lande. 2. juledag er også kendt som “Anden Juledag” og “St. Stefanus Dag”.

Men hvad betyder det egentlig at have en helligdag? En helligdag er en dag, hvor man mindes eller fejrer en religiøs eller kulturel begivenhed. Det kan også være en dag, hvor man holder fri fra arbejde eller skole.

2. juledag er en kristen helligdag, hvor man mindes Stefanus, som var den første kristne martyr. Stefanus blev stenet til døde, fordi han prædikede om Jesus Kristus. Derfor er han også kendt som “martyren Stefanus”.

I Danmark og mange andre lande er 2. juledag en offentlig helligdag, hvor de fleste butikker og virksomheder holder lukket. Det betyder, at mange danskere har fri og kan bruge dagen på at slappe af eller være sammen med familien.

Men er det kun i Danmark, at 2. juledag er en helligdag? Nej, det er det ikke. 2. juledag er også en helligdag i mange andre lande, herunder Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, Belgien og Schweiz.

I Sverige og Finland kaldes 2. juledag for “Annandag jul”, mens den i Norge kaldes “Andre juledag”. I Tyskland og Holland kaldes den “Zweiter Weihnachtsfeiertag” og “Tweede Kerstdag” på henholdsvis tysk og hollandsk.

I Belgien og Schweiz er 2. juledag også en helligdag, men den har ikke noget særligt navn. I disse lande fejres dagen som en del af juleferien.

2. juledag er altså en helligdag i mange lande, hvor den fejres på forskellige måder. Men uanset hvordan man fejrer dagen, er det en dag, hvor man kan slappe af og være sammen med familien.

Hvis du vil læse mere om 2. juledag og andre globale helligdage i december, kan du besøge https://globale-helligdage-i-december.dk/26-december-2-juledag/.